torsdag 28 augusti 2008

#2

Yes, så var det dags för mitt andra inlägg för den här månaden. Det har blivit så av en slump och det håller i sig. Kanske blir det fler eller färre inlägg nästa månad, för då börjar skolan på Game Academy MMÖ! Ser fram emot det.

Resterande del av Augusti som jag inte har lagt så myclet på att lära UnEd (se föregående inlägg) som jag hade trott, utan har i stället gått till att teckna. Gameldags hederlig teckning, med mycket fokus på anatomi av olika slag. Var på Skissernas muséum i lund i början av månade och tecknade av statyer. Har även teckant av folk på bussen och mycket tecknande hemma på frihand också.

Här följer ett par av månadens skisser/teckningar (snabbt scannade, därav ränder och skugga - får göras om vid tillfälle)






Har dock inte legat helt på latsidan när det kommer till UnEd utan gjorde slag i saken och köpte UT3 nere på Game. Det var inte speciellt dyrt så jag passade på att köpa samlarutgåvan för 399:- som innehåller en 20+ h lång tutorial disc från 3dBuzz.com! Fenomenalt. Som grädde på moset fick jag dessutom en liten konstbok med concept-art från spelet.

Med denna utmärkta speleditor och extramaterial medföljer dessutom, icke att förglömma, ett sjukt awesome spel! Körde en match innan bredbandet lade ner i lägenheten (händer ett par dagar varje månad, tack för det bredbandsbolaget!) och vann. Här nedan: min segerbild!

tisdag 5 augusti 2008

Unreal Level Byggande

Har hålls på en del med unrealEd - först i form av det supergamla UnrealEngine2 Editor som följde med på en CD med den utmärkta boken Game Level Design av Ed Byrne och sedan med unrealEd3 som följer med UT2004. Läste igenom den korta tutorialen som finns i boken och har spenderat de senaste dagarna (mycket av dem i alla fall) på www.3dbuzz.com och www.leveldesign.nu som har ett par riktigt bra instruktionsfilmer om olika steg i ban-byggandet.


200708 Yes, så det började med ett ensamt rum för ett tag sedan... ett par lampor och en stol och det var allt...

Sedan lärde jag mig lite mer, mycket tack vare 3dbuzz och genom att pilla runt med editorn på egen hand.



030808 Den här banan blev rätt kuslig och sugestiv pga det sporadiska ljuset. Nya saker på den var terräng, vatten och statiska meshar (modeller hämtade från Maya). Sista bilden till häger är tagen under vatten...








050808 Yes, och här är jag då i dag. Jag har börjat fixa in banan som jag jobbar på i spelet så att jag faktiskt kan spela mot botar på den. Det är mycket roligare än att bara ströva runt på en stor tom bana. Jag har fixat in fler meshar i spelet, lägg märet till bron som dyker upp på flera av bilderna ovan. Kvar att fixa med är såklart en hel del grejer - skulle bland annat vara kul att få in fordon på kartan. Har ännu inte hittat någon bra grundlig beskrivning för hur det går till så om någon vet så får ni gärna lämna en kommentar eller länk här!

Tills nästa gång.