tisdag 4 november 2008

Mer bilder

Tänkte slänga upp lite bilder jag gjort i skolan. Har verkligen varit utvecklande och kul att läsa klassisk konst kursen som tar slut nu på torsdag. Tills dess har vi i uppgift att göra en karaktär som skall pressentera. Pressentationen skall vara illustrerad med konceptbilder och det är de jag sitter och gör nu tillsammans med bilder och dokumentskrivande till vårt spelprojekt.


t-pose02 copy hero2 copyTUMBNAIL-HJÄLTE2 copy TUMBNAIL-HJÄLTE3 copy

Koncept bilder

På tal om projektet hade vi möte med lärarna idag angående just det. Efter en del kritik förbättrade vi sturktur för vårt fortsatta arbete och satte upp en deadline tills på fredag. Både jag och den andre grafikern i gruppen, David, är klara med vårt arbete. Jag har iof en bild kvar att göra men den kommer inte att ta speciellt lång tid att färdigställa imorgon.




träd3 copy bar-ny copy

Bilder från spelet Lonely Town


var i Köpenhamn förra veckan och gick på seminariumet Free to Play arangerat av den danska utbildningsorganisationen DADIU. Föresläsningarna hölls på IT univeritetet och det var ganska intressant. Träffade en trevlig danska kille som hette Jacob och hans kursare som har varit leveldesigner på IO-interactive. Det var shyst och jag gillade speciellt föredraget av Dan Moskowitz som var med och skapade SPORE samt Gorma Lai som berättade om det kommande spelet The Ark som verkar coolt.





Har suttit de senaste två timmarna med "Learning Autodesk Maya 2008: Foundation" och gjort karaktären BigZ från filmen "Surfs Up". Min tappning av honom ger ett betydligt mer ondskefullt och biffigt intryck än orginalet. Har inte sett filmen men spelade demot till Surfs Up spelet på X-box. Det var sådär, ganska kul men svårt att se något sammanhang i vilka knappar som trycktes på och vilka trick min pingvin gjorde.



bad bigZ

Big Z, en elak jävel.


Vi har börjat med en bra gruppövning i klassen på kvällarna. Varje dag när vi inte har massa att göra sätter vi oss i en timme och gör en speedpainting av någonting som vi tycker är svårt att rita. I går var det hästar, något jag alltid har haft svårt för tillsammans med flera andra ur klassen tydligen. Det gick inget vidare och jag fick börja om efter ett tag eftersom mitt första försök gick helt åt skogen. Blev dock ganksa nöjd med den här.

horse copy

Lite mörk


Yes, det var allt för ikväll. Imorgon kommer jag att sitta med karaktären hela dagen så det är bäst att cykla hemmåt och få lite sömn.