söndag 26 oktober 2008

Detta har hänt under de senaste 14 rafflande dagarna:

Yes, har äntligen fått en ny karema (en IXUSi igen, men denna gången svart) och har tagit bilder i skolan. Kanske kunde vara intressant för folk som är nyfikna på skolan.



  • Kursen "Klassisk konst" närmar sig sitt slut. Vi har nu bara fyra lektionstillfällen på två veckor kvar innan den är klar. Stevens har givit oss i uppgift att tolka "Icaros fall". Eleverna på SOFE fick samma uppgift och det ska bli intressant att kollla hur de löste den på deras forum.








  • Vi har haft besök av Joseph Fricano som var ansvarig för storytelling i Massives spel "Ground Control 2". Han föreläste om berättande i spel vilket kommit väl till pass nu när vi påbörjat vårt första spelprojekt: ett textbaserat äventyrsspel à la Zork.






  • Jag passade på att ta bilder från vårt senaste gruppmöte där vi identifierade och planerade alla pussel som kommer att finnas i vårt spel. Förra fredagem hade vi det första utväderingsmötet med lärarna som gick utmärkt vilket jag är glad för.






  • Den enda tråkiga nyheten: Järnringen medelade genom sin blog att de inte kommer att producera MUTANT i frotsättningen. Jag har mildrat sorgen genom en shopingspree i deras webshop genom att dra igång deras kampanj "Undergångens Arvtagare" här på skolan. Har jagat kampanjboken Kaisers Testamente land och rike runt men ännu inte hittat den. Har du den och vill sälja 2:nd hand för typ 250:- plus frakt så hör av dig!



Tills nästa gång//Matteo Out

söndag 12 oktober 2008

Skolstart

Så, nu bröts äntligen mönstret med två inlägg i månaden!

Målade min första tavla på duk igår efter att ha inspirerats av både Gabe på Penny-Arcade och av min lägenhetspolare Nils som båda har börjat måla. De använder sig dock av akryl medan jag körde med gouche-färger som jag hittade i mitt skrivbord igår. Motivet är IG-88 och den är tänkt som en present åt min bror som är Star Wars fantast, vilket satte en del press på mig att den skulle bli bra. Det syns att det är den första jag gör men jag är ändå ganska nöjd och det var roligt att göra den!



Work in progress, ursäkta blixten!


Färdig!


I helbild


Referensbild ur Star Wars: the roleplaying game


Den senaste tiden har varit hektisk pga omställningen till regelbunden studietid men har samtidigt varit otroligt kul och jag trivs på skolan. Nedan följer lite info om vad vi har fått göra än så länge.

Som jag redan har nämnt började jag i september på The Game Academy MMÖ, en KY-utbildning inriktad på grafik och programmering för spel. Hittills har kursen "Klassisk konst" ledd av Stevens Henri (som bland annat har jobbat med SOFE tidigare) dominerat undervisningen för oss grafiker. Vi har även påbörjat vårt första spelprojekt som är relativt enkelt för både grafiker och programmerare, att utveckla ett textbaserat äventyrsspel med illustrationer.

Klassiks konst är en relativt kort kurs vars mål är att ge baskunskaper i teckning och hittills har undervisningen varit fokuserad på anatomi. Studietakten är ganska hög och det är inte ovanligt att vi ägnar uppåt sex-sju timmar per dag åt praktiska övningar vilket snabbt visar resultat.

I vanliga fall har vi två dagar per veckan utan schemalagda lektioner då vi är fria att ägna oss åt de saker som vi tycker att vi behöver bli starkare i. Skolan har av denna anledning ett videotek från Gnomon som är schysta att sitta med under självstudierna. Jag kan även rekommendera Andrew Loomis böcker som går att ladda ner gratis som pdf:er på nätet, även om det kan krävas lite letande. Speciellt "Figure drawing for all its worth" (länken leder till en inscannad version som går att läsa online) innehåller massvis av bra tips för att teckna människokroppen.

Eftersom den tar upp det mesta av min tid och numera är en central del av mitt liv så kommer bloggen i fortsättningen att i alla fall delvis handla om undervisningen. Jag hoppas att det kan vara intressant för folk som är intresserade av spelutveckling, speciellt för dem som är intresserade av att söka in nästa år!

Jag gör mitt bästa för att uppdatera er med vad som händer och om det är någonting speciellt ni undrar över, tveka inte att lämna en kommentar här eller maila mig på m4tte0@hotmail.com